Comfort Sanitair

``Ouderdom komt met gebreken`` luidt het spreekwoord.

Het aantal babyboomers groeit de aankomende jaren aanzienlijk. Daarnaast is de verzelfstandiging van mindervaliden in opkomst en zullen hoogwaardige zorgcentra met oog voor kwaliteit de komende jaren toenemen. U wenst bewegingsvrijheid, zonder daarbij in te boeten op luxe en comfort. Wat de badaccessoires betreft zijn hiervoor vele mogelijkheden. Vaak ontbreekt hier echter één essentieel aspect: de veiligheid. Vraag naar de mogelijkheden om uw leven weer een stuk gemakkelijker te maken. Van een simpele handgreep tot een toiletaanpassing. Van een douchezitje tot een complete hydraulische douchelift. Er is meer mogelijk dan u denkt.

LANGER ZELFSTANDIG (verhaal van Bert)

Hij laat de steunbeugel zien; de badkamer is er al klaar voor. Bert zelf nog niet: de beugel is nu nog niet nodig. Maar bij de jongste aanpassing van de badkamer is al wel rekening gehouden met de toekomst. Verbouwen voor later. Bert (61) heeft de ziekte van Parkinson. Hij praat open over zijn ziekte en de weerslag die dat heeft op het dagelijks leven. Alle drempels moeten het huis uit, want het lopen is lastig. Zijn evenwicht kan hij soms moeilijk bewaren. Heel lang heeft hij nog één dag gewerkt, maar vorig jaar is hij met de VUT gegaan. “Je moet actief blijven en tegelijkertijd genieten van het leven”, vertelt hij.

Goed luisteren

Bert woont met zijn vrouw Els in een mooi, vrijstaand huis dat zij 25 jaar gelBadhoevedorpn zelf hebben laten bouwen en waarin ze nog lang willen blijven wonen. De kinderen zijn al lang het huis uit. Twee van de noodzakelijke aanpassingen betreffen de badkamer op de eerste verdieping en het toilet benBadhoevedorpn.

Persoonlijke begeleiding

Op internet haalt hij veel informatie, maar de persoonlijke begeleiding stelt het echtpaar zeer op prijs. Bij Goes Sanitair in Badhoevedorp is het stel begeleid door Diana Wanders die daar werkt. “Diana weet veel van badkamers en ze kan goed luisteren. Dat vind ik belangrijk. Rust en ruimte moeten in zijn huis heersen. Wanders heeft dit weten te vertalen naar een aangepaste badkamer. “Er zijn tegenwoordig zoveel mooie spullen op de markt dat het écht niet op een ziekenhuis hoeft te lijken”, zegt zij.

“Er zijn genoeg mooie oplossingen beschikbaar op de markt, die zelfs laterin te passen zijn als je er nu al rekening mee houdt. Dat is heel goed te doen,maar je moet het wel bespreekbaar maken”.
Ruimte maken

De ruimte is gecreëerd door het bad weg te halen. “Dat gebruikten we toch bijna nooit”, zegt Bert . Ook de douchebak moest het ontgelden. “Daar moet je echt in klimmen; dat lukt op den duur niet meer. De schuifwand die we hadden, was niet handig.” Er is gekozen voor een inloopdouche in combinatie met vloerverwarming. “Dan is er niet zo’n groot temperatuurverschil tussen de douchecabine en de rest van de badkamer. De vloerverwarming is heerlijk. Als ik uit de warme douche op een koude vloer stap, kan ik kramp in mijn voeten krijgen”, zegt . “En de vloer droogt sneller op, zodat hij minder glad is”, vult zijn vrouw aan.

Aangepast sanitair

“Er is een verhoogde wc-pot gekomen, met een douche om mijn achterste schoon te spuiten na een grote boodschap. Dat is voor mij heel prettig. En een steun om me eventueel aan vast te houden”, vertelt Bert. Onder de wastafels is een hardstenen plaat gemaakt die tot steun kan dienen. De hoogte ervan is zo gekozen dat het – mocht dat later nodig zijn – mogelijk is met een rolstoel bij de wastafel te kunnen komen.

Rekening houden met de toekomst

Laat de u-vormige steun zien waar iemand zijn heupen tussen kan plaatsen om houvast te hebben. “Voorlopig is het niet nodig, dus hij kan in de doos blijven zitten. Dat kan altijd nog.” Want er is wél alvast rekening mee gehouden bij de aanpassing van de badkamer. Hetzelfde geldt voor een zitje onder de douche. Pressalit heeft een railsysteem ontwikkeld waar je hulpmiddelen op kunt klikken als het nodig is. Dat is hier toegepast. Ook het toilet op de beneden verdieping is aangepast: een verhoogde pot en een steun. “Maar we hebben gekozen voor een beugel waarover je een handdoek kunt hangen; dan valt het tennminste niet op”, vertelt.

Helpen verder kijken, hoe doe je dat?

Veel mensen zijn niet zo uitgesproken in hun wensen en gevoelens als . Binnenhuisarchitect Kees uit Amsterdam heeft daar ervaring mee. “Veel mensen willen er niet aan toegeven. Je moet goed doorvragen wat iemand wil en mensen helpen tien jaar verder te kijken. Mensen die hun pensioen naderen zijn op een leeftijd dat je rekening moet houden met beperkingen die als gevolg van ouderdom kunnen optreden. Veel mensen willen daar niet over nadenken, maar dat is wel nodig. Je gaat niet na tien jaar weer de badkamer op de schop nemen”.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Contact

Vestiging Haarlem
A. Hofmanweg 44-A
2031 BL HAARLEM
T: 023 - 5261503

Vestiging Alkmaar
Kamerlingh Onnesstraat 27Q
1821 BP ALKMAAR
T: 072 - 5153200

info@goes-plooy.nl

Goes Plooy

Loodgieter, dakdekker, centrale verwarming, sanitair advies en installatie zijn bij ons in goede handen. Nu ook energiebesparende producten!

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?
Volg ons dan via social media.