Zinken dakbedekking

onderhoudsvrij - duurzaam - lange levensduur

Zink, gemaakt voor de eeuwigheid

Als bouwmateriaal in dak- en gevelbedekking en in hemelwaterafvoersystemen is zink bij uitstek betrouwbaar, omdat het lang meegaat en daarna opnieuw gebruikt kan worden. Architecten die in zink denken, geven hoog op van de toepassingsmogelijkheden en van de uitstralingseffecten.

Al meer dan 150 jaar wordt zink als dakbedekking toegepast. Al bijna een halve eeuw lang vindt zink zijn weg naar de daken op deze aarde. Het natuurlijke materiaal heeft met de tijd steeds meer aan prestige gewonnen.
Zink weet altijd door zijn kwaliteit en tijdloze schoonheid te overtuigen. Dakbedekking van zink zet het puntje op de i, doet zijn werk en ziet er goed uit. Generaties lang. Absoluut onderhoudsvrij bieden zinken dakbedekkingen gebouwen een bijzonder esthetische bescherming. Met diverse daksystemen en het uitgebreide hemelwaterafvoerassortiment zijn ideeën in een handomdraai realiseren.

Roeven daken

Een roevendak is een bedekking opgebouwd uit platen zink die in de lengterichting zijn voorzien van rechte opkantingen. Tussen de banen worden op het dakbeschot zogenaamde roeflatten of klick profielen aangebracht. Deze latten of profielen hebben een trapeziumvormige doorsnede met een breedte van 40-50 mm en een hoogte van 60-70 mm. De waterdichte afwerking tussen dakbanen en roeflatten/ profielen wordt verkregen middels een afdeklijst (roefkap).

Roevendaken worden met klangen op het dakbeschot aangebracht. De minimale breedte van een klang bedraagt 50 mm met een minimale plaatdikte van 0,65 mm. De klang wordt, afhankelijk van het montagesysteem, onder of op de roeflat aangebracht. Ook bij roevendaken moet worden gewerkt met fixeer- en schuifklangen. Voor de plaats van de fixeerklangen geldt dezelfde regel als bij een felsdak.

Zink heeft een natuurlijke plaats in onze kringloop

Zink helpt substantieel bij de verduurzaming van ons leefklimaat. Dankzij de verminderde zuurgraad van regenwater wordt de toch al aanzienlijke levensduur van bouwzink steeds langer. Omdat zink voor 100% recyclebaar is, kan het oorspronkelijke metaal zonder verlies van eigenschappen keer op keer opnieuw worden toegepast. Dat verlaagt over de hele levenscyclus genomen de energiebehoefte voor (re)productie, de hoeveelheid emissies en het afval.

Informatie over zink en constructies
Neem vrijblijvend contact met ons op

Contact

Vestiging Haarlem
A. Hofmanweg 44-A
2031 BL HAARLEM
T: 023 - 5261503

Vestiging Alkmaar
Kamerlingh Onnesstraat 27Q
1821 BP ALKMAAR
T: 072 - 5153200

info@goes-plooy.nl

Goes Plooy

Loodgieter, dakdekker, centrale verwarming, sanitair advies en installatie zijn bij ons in goede handen. Nu ook energiebesparende producten!

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?
Volg ons dan via social media.