Voordelen vacuumbuizen

Voordelen vacuumbuizen

De Rivusol zonnecollector is opgebouwd uit vacuümbuizen. Dat heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van conventionele zonnecollectoren.

Voordelen vacuumbuis collector
  • Allereerst is vacuüm de beste isolator die er is, wat wil zeggen dat met deze zonnecollectoren de warmte het beste wordt vastgehouden. Dat is vooral merkbaar als het buiten koud is, want een Rivusol vacuümbuis-zonnecollector maakt ook bij koud winterweer gewoon warm water.
  • Het tweede voordeel is dat door de cilindervorm van de buizen de zon altijd het volledige oppervlak verwarmt. De zonnecollectoren werken daarom ’s ochtends en ’s avonds net zo goed als midden op de dag.
  • Het derde voordeel is dat de wind weinig vat heeft op deze zonnecollectoren. Zowel een opstelling op plat dak als op een pannendak kan eenvoudig en met weinig materiaal worden vastgezet.
  • Het vierde voordeel heeft te maken met de opbouw van de Rivusol-zonnecollectoren. In het geval dat er een buis beschadigd raakt blijven de zonnecollectoren gewoon werken. De beschadigde buis kan eenvoudig en met weinig werk vervangen worden, zonder de zonnecollector stil te leggen en zonder dat de zonnecollector van het dak hoeft te worden gehaald.
Eigenschappen vacuumbuis collector

Daarnaast hebben vacuumbuizen een aantal verschillende eigenschappen t.o.v. een vlakke plaatcollector.

  1. Toepassing: Zeer geschikt voor alle toepassingen, sterk in ruimteverwarming vanwege goede warmteopbrengst in de winter.
  2. Warmteopbrengst door de dag heen: Levert gedurende de hele dag dezelfde hoeveelheid warmte. Bij een vlakke plaatcollector neemt in de middag de warmteopbrengst geleidelijk af.
  3. Op- of inbouw: Alleen opbouw; ligt op het dak of wordt met een frame op een plat dak of aan de muur bevestigd.
  4. Hoeveelheid energie per oppervlak: tot 25% meer energieopbrengst per m2 dan de vlakkeplaat collector.
Neem vrijblijvend contact met ons op

Contact

Vestiging Haarlem
A. Hofmanweg 44-A
2031 BL HAARLEM
T: 023 - 5261503

Vestiging Alkmaar
Kamerlingh Onnesstraat 27Q
1821 BP ALKMAAR
T: 072 - 5153200

info@goes-plooy.nl

Goes Plooy

Loodgieter, dakdekker, centrale verwarming, sanitair advies en installatie zijn bij ons in goede handen. Nu ook energiebesparende producten!

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?
Volg ons dan via social media.